Recepta Ebregourmet 2008
Aquesta recepta es la que vaig fer a Ebregourmet, espero que us agradi i bon profit!!!!
niu de sèpia amb Arròs negre
(Recepta per 4 persones)
Ingredients per a l’arròs negre:
- 600 gr. de ceba tallada en trossets molt petits
- 2 carbassons tallats a quadradets molt petits
- Sal i pebre blanc
- Oli d’oliva verge extra
Mètode d’el·laboració de la “marca”:
- Agafem una paella i sofregim, amb oli d’oliva, la ceba molt be fins que agafi un color fosc.
- Afegim els carbassons i sofregim el conjunt una mica més. Quan això estigui ben fet ho reservem. Això es la marca.
Mètode d’el·laboració del caldo:
- Fer un caldo:
o Les parts negres de les sèpies que em llimpiat
o Fumet de peix
o 2 sobrets de tinta negra de calamar(això es opcional)
o Sal i pebre blanc
- Posem a bullir aquest conjunt fins obtenir el sabor del caldo desitjat. D’un bon caldo sortirà un bon arròs.
- Finalment, quan veiem que ja està fet, es tritura tot el conjunt i es passa pel colador xino ajudant-vos amb la Minipimer.
Mètode d’el·laboració de l’arròs:
- En una paella mesclem:
o “La marca”.
o L’arròs, que el sofregirem també una mica conjuntament amb la marca. Més o menys 80–90 grams per comensal. La quantitat de “marca” que em preparat per aquesta recepta es per a 4 comensals
o Seguidament afegirem el caldo que ha d’estar bullint, més o menys per cada porció d’arròs en van tres de caldo. Es millor no passar-se i anar afegint de mica en mica a mida que l’arròs ens en demani.
o Es important que al començament estigui el foc fort per a que bulli be desprès el baixarem per tal de que s’acabi fent a foc mig.
o Temps de cocció més o menys entre 13 i 15 minuts. En finalitzar aquest temps apagar el foc i deixar reposar.
Ingredients per a la crema de verdures:
- 1 ceba
- 2 carbassons
- 3 patates
- Caldo de verdures
- Sal, pebre blanc i oli d’oliva
Mètode d’el·laboració de la crema de verdures:
- Col·locar tots els ingredients pelats i tallats en una cassola i sofregir una mica amb oli d’oliva.
- Incorporar el caldo i deixar bullir fins que les verdures estiguen tendres.
- Passar per Minipimer i colar pel colador xino.
- Deixar reduir fins aconseguir la textura desitjada i posar a punt de sal i pebre.
- Reservar.
Mètode d’el·laboració del niu de sèpia:
- Agafem una sèpia neta i la netegem be, llevant-li les aletes i deixant-hi només el cos sense separar el cap que es el que uneix les dos parts
- En una planxa ben calenta marquem la sèpia amb oli d’oliva i la daurem, en conte de que perdi la forma redona que té.
- Posem una mica de sal, julivert finament tallat i unes gotetes d’all liquat.
- Reservem
Mètode “d’emplatar” el niu de sèpia amb arròs negre:
- Col·loquem al fondo del plat una fina capa de crema de verdures prèviament escalfada.
- A banda, farcim el niu de sèpia (que ha d’estar calent) amb l’arròs negre que ja ha estat reposat i al punt de temperatura.
- Col·loquem el niu de sèpia al centre del plat i passem a la seva decoració.
Decoració del plat:
- Unes tires de sèpies netes tallades en juliana i saltejades amb oli d’oliva.
- La mida d’1 anou d’all i oli
- Cruixents de carbassó
- Quadradets molt petits de carbassó saltejat, prèviament escaldat, per tal de donar-li un color verd intens al plat.
CUINER: Manel Escurriola Gómez RESTAURANT: Nicanor (La cuina d’en Manel) ADREÇA: C/ Major, 22 Deltebre (Tarragona) WEB: http://www.nicanor.cat/ Email: info@nicanor.cat TELÈFON: 977 48 00 62
3 comentaris:
Quan hagi acabat tot el procés de la quimio i estigui millor, d’aquest plat i altres tindrem que gaudir del seu sabor.
Una abraçada Manel
Moltes gràcies Enric pe seguir-me, espero que et recuperes pronte. De ven segur que ho faràs perque tens molt coratge i ganes de viure. Molta sort i endevant!!!!
Molt ben fet Manel!
Quines ganes de tastar aquest plat que m'has fet vindre. I tot just són les 10 del matí.
Quina bona pinta que té.
Esperem més receptes! Ànim!
Publica un comentari a l'entrada